Euregio Rijn-Waal bezoekt Düsseldorf

14-09/18


Op uitnodiging van de Düsseldorfer Euregioraadsleden Dietmar Wolf en Angelika Wien-Mroß brachten Andreas Kochs, plv. secretaris en Heidi de Ruiter, beleidsmedewerker afgelopen donderdag een bezoek aan de Stadt Düsseldorf.

 

 Aan het gesprek namen ook de Düsseldorfer Beigeordneter Christian Zaum en Euregio-contactpersoon Paul Stertz van de Stadt Düsseldorf deel.  Tijdens het gesprek werden de tot nu bereikte resultaten en kansen voor de toekomst besproken. In de vier jaar dat Düsseldorf nu bij de Euregio Rijn-Waal is aangesloten zijn nauwe banden tussen de stad en de Euregio ontstaan en hebben vele bedrijven, kennis- en zorginstellingen en verenigingen nieuwe grensoverschrijdende contacten gelegd, die veelal tot nieuwe INTERREG-projecten hebben geleid. De komende jaren zullen zowel Düsseldorf als de Euregio Rijn-Waal zich er voor inzetten de waardevolle contacten verder te intensiveren. Belangrijke thema´s zijn hierbij economie, logistiek, ov en toerisme.

 

Foto: V.l.n.r.: Beigeordneter Dr. Christian Zaum, Heidi de Ruiter (Euregio Rijn-Waal),  raadslid Angelika Wien-Mroß, raadslid Dietmar Wolf, Andreas Kochs (plv. secretaris Euregio Rijn-Waal)


Gerelateerd/Ander nieuws

08-04/24

Openbare aanbestedingsprocedure gestart

Tussentijdse evaluatie & stakeholderconsultatie

02-04/24

Europaparlementariër Jens Geier bezoekt de Euregio Rijn-Waal

Europarlementariër Jens Geier bracht op 25 maart 2024 een bezoek aan de Euregio Rijn-Waal. Hier sprak de heer Geier met Andreas Kochs, secretaris en Heidi de Ruiter, plv. secretaris van de Euregio Rijn-Waal.

28-03/24

Kreis Kleve intensiveert samenwerking met Euregio Rijn-Waal

Landrat Christoph Gerwers sprak met Euregio-secretaris Andreas Kochs en diens plaatsvervanger Heidi de Ruiter over de medische zorg in de grensregio.