Zevenaar en Emmerich vieren samen open monumentendag

11-09/18


De werkgroep Open Monumentendagen Rijnwaarden kijkt terug op een zeer geslaagde versie 2018. Afgelopen zaterdag en zondag werd samen met de werkgroep “Tag des offenen Denkmals” in Emmerich en Stadt Emmerich am Rhein een programma aan beide zijden van de grens neergezet.

 

Het Nederlandse thema “In Europa” en het Duitse thema “Suchen was uns verbindet” bracht de werkgroep ertoe om contact op te nemen met de organisatie van de Emmericher Tag des offenen Denkmals. Mevrouw Elisabeth Riepe van Stadt Emmerich werd aangesproken en een eerste contact werd gemaakt. In prettige samenwerking werden de mogelijkheden en onmogelijkheden afgewogen.

 

Daar waar voor een letterlijke verbinding tussen Tolkamer en Emmerich de financiële mogelijkheden ontbraken, ondersteunde de Euregio Rijn-Waal met financiële middelen in het kader van de Mini-projecten. Op een relatief eenvoudige manier brengt Euregio partijen uit Nederland en Duitsland samen. En kon er in het programma twee maal een boottocht Tolkamer-Emmerich vv kon worden opgenomen en konden er ook prachtige folders worden gedrukt.

 

In het programma zat voor elk wat wils. De drempel bleef laag want men hoefde zich niet van tevoren op te geven. Om het euregionale karakter te onderstrepen hesen wethouder Carla Koers van Zevenaar en burgemeester Peter Hinze van Emmerich am Rhein zondag 9 september beiden de Euregiovlag bij de opening van de Open Monumentendag in Tolkamer. Zeker 300 bezoekers zijn letterlijk de grens overgestoken, zowel mensen uit Emmerich naar Tolkamer als mensen uit Rijnwaarden naar Emmerich. Hopelijk blijven zij hun weg naar de buren vinden.

 

(Bron: Werkgroep Open Monumentendagen Rijnwaarden)


Gerelateerd/Ander nieuws

08-04/24

Openbare aanbestedingsprocedure gestart

Tussentijdse evaluatie & stakeholderconsultatie

02-04/24

Europaparlementariër Jens Geier bezoekt de Euregio Rijn-Waal

Europarlementariër Jens Geier bracht op 25 maart 2024 een bezoek aan de Euregio Rijn-Waal. Hier sprak de heer Geier met Andreas Kochs, secretaris en Heidi de Ruiter, plv. secretaris van de Euregio Rijn-Waal.

28-03/24

Kreis Kleve intensiveert samenwerking met Euregio Rijn-Waal

Landrat Christoph Gerwers sprak met Euregio-secretaris Andreas Kochs en diens plaatsvervanger Heidi de Ruiter over de medische zorg in de grensregio.