Euregio-contactpersonen verkennen Renkum

22-06/18


Op 21 juni vond de jaarlijkse contactpersonendag van de Euregio Rijn-Waal plaats.

 

Ruim 20 lidgemeenten hadden zich voor deze bijeenkomst aangemeld om zo hun grensoverschrijdende contacten te versterken en de andere Nederlandse en Duitse gemeenten beter te leren kennen.

 

De dag begon in het gemeentenhuis van Renkum, waar wethouder Jasper Verstand de contactpersonen verwelkomde. Na een intensieve voorstelronde, waar al veel ideeën voor euregionale samenwerking en een betere communicatie naar voren kwamen, stonden diverse initiatieven op het gebied van mobiliteit en arbeidsmarkt op de agenda. Tony Krijnse-Locker en Maud de Groot, beide o.a. werkzaam voor de Gemeente Renkum, presenteerden het INTERREG-project E-bus 2020 en Conny Thijssen stelde het service-aanbod van het GrensInfoPunt voor. Het ochtendprogramma werd afgesloten met een korte vooruitblik naar INTERREG VI.

 

Het middagprogramma begon met een interessante rondleiding in de fabriek van Schut Papier, dat 400 jaar ervaring heeft met het maken van bijzondere papiersoorten. Het programma werd afgesloten met een bezoek aan het Renkums Beekdal. Dit voormalige bedrijven terrein is de afgelopen jaren heringericht als natuurgebied.  Na afloop was er nog ruimschoot de gelegenheid om met elkaar in gesprek te komen onder het genot van een hapje en drankje.

 

Kortom, een succesvolle en afwisselende dag, die zeker een bijdrage zal leveren aan een versterkte euregionale samenwerking.


Gerelateerd/Ander nieuws

19-02/19

Euregio-ambassadeurs in gesprek met scholieren

Ongeveer tachtig scholieren van de Euregio-Realschule in Kranenburg voerden op 19 februari een levendige discussie met de Euregio-Ambassadeurs over het leven in de grensregio.

16-02/19

Subsidieregeling "75 jaar vrijheid"

In de Euregio Rijn-Waal worden in 2019 en 2020 diverse herdenkingsbijeenkomsten en bevrijdingsactiviteiten georganiseerd, waaronder diverse gezamenlijke Nederlands-Duitse activiteiten.

04-02/19

Arnhem bezoekt Euregio Rijn-Waal

Donderdag 31 januari brachten burgemeester Achmed Marcouch en de Euregio-contactpersonen Cécile de Boer en Henk van de Berg uit Arnhem een bezoek aan de Euregio Rijn-Waal.