Euregio-contactpersonen verkennen Renkum

22-06/18


Op 21 juni vond de jaarlijkse contactpersonendag van de Euregio Rijn-Waal plaats.

 

Ruim 20 lidgemeenten hadden zich voor deze bijeenkomst aangemeld om zo hun grensoverschrijdende contacten te versterken en de andere Nederlandse en Duitse gemeenten beter te leren kennen.

 

De dag begon in het gemeentenhuis van Renkum, waar wethouder Jasper Verstand de contactpersonen verwelkomde. Na een intensieve voorstelronde, waar al veel ideeën voor euregionale samenwerking en een betere communicatie naar voren kwamen, stonden diverse initiatieven op het gebied van mobiliteit en arbeidsmarkt op de agenda. Tony Krijnse-Locker en Maud de Groot, beide o.a. werkzaam voor de Gemeente Renkum, presenteerden het INTERREG-project E-bus 2020 en Conny Thijssen stelde het service-aanbod van het GrensInfoPunt voor. Het ochtendprogramma werd afgesloten met een korte vooruitblik naar INTERREG VI.

 

Het middagprogramma begon met een interessante rondleiding in de fabriek van Schut Papier, dat 400 jaar ervaring heeft met het maken van bijzondere papiersoorten. Het programma werd afgesloten met een bezoek aan het Renkums Beekdal. Dit voormalige bedrijven terrein is de afgelopen jaren heringericht als natuurgebied.  Na afloop was er nog ruimschoot de gelegenheid om met elkaar in gesprek te komen onder het genot van een hapje en drankje.

 

Kortom, een succesvolle en afwisselende dag, die zeker een bijdrage zal leveren aan een versterkte euregionale samenwerking.


Gerelateerd/Ander nieuws

18-09/18

Nederlands-Duitse scholenwedstrijd roept op tot creativiteit

Ken jij je buren? Deze vraag stelt de Euregio Rijn-Waal, die dit jaar voor het eerst een grensoverschrijdende scholenwedstrijd organiseert. Deze richt zich op middelbare scholen aan beide kanten van de grens.

14-09/18

Euregio Rijn-Waal bezoekt Düsseldorf

Op uitnodiging van de Düsseldorfer Euregioraadsleden Dietmar Wolf en Angelika Wien-Mroß brachten Andreas Kochs, plv. secretaris en Heidi de Ruiter, beleidsmedewerker afgelopen donderdag een bezoek aan de Stadt Düsseldorf.

11-09/18

Zevenaar en Emmerich vieren samen open monumentendag

De werkgroep Open Monumentendagen Rijnwaarden kijkt terug op een zeer geslaagde versie 2018. Afgelopen zaterdag en zondag werd samen met de werkgroep “Tag des offenen Denkmals” in Emmerich en Stadt Emmerich am Rhein een programma aan beide zijden van de grens neergezet.