Nieuwe brochure: 30 veelgestelde vragen door werkgevers

29-03/18


„Kan ik een werknemer die in Nederland sociaal verzekerd is, in Duitsland laten werken?” Dat is een van de 30 vragen die het GrensInfoPunt Rijn-Waal in een nieuwe brochure beantwoordt. De titel: Werkgevers die inwoners van Duitsland in dienst willen nemen.

 

Voor grensoverschrijdende zaken kan het vaak zinvol zijn een medewerker in het buurland te zoeken. Binnen Europa is dat eigenlijk zonder problemen mogelijk. Toch is er een groot aantal voorschriften waar rekening mee moet worden gehouden. Dat leidt tot vragen, die vaak aan het GrensInfoPunt worden gesteld. De meestgestelde vragen zijn op een rijtje gezet in deze brochure, die vanaf maart dit jaar gratis kan worden aangevraagd bij de Euregio Rijn-Waal in Kleve. U stuurt daartoe gewoon nu een e-mail naar gip@euregio.org. Van maandag tot en met donderdag is het GrensInfoPunt in Kleve ook open voor telefonische of persoonlijke adviezen. (+49-2821-793079)

 

Werkgevers en werknemers vinden hier alles over grensoverschrijdend werken. Een advies in het bedrijf is ook mogelijk. Het GrensInfoPunt werkt in een netwerk van de meest uiteenlopende organisaties, zoals het Finanzamt en de Belastingdienst, het UWV en het Bundesagentur für Arbeit, vakbonden, de Sociale Verzekeringsbank en de Deutsche Rentenversicherung.

 

De brochure is mede mogelijk gemaakt door het EURES-programma van de Europese Commissie.

 

Het GrensInfoPunt wordt gerealiseerd in het kader van het INTERREG V A project GrensInfoPunt Euregio Rijn-Waal en wordt mede mogelijk gemaakt door cofinanciering van het EU-programma INTERREG Deutschland-Nederland, de Nederlandse Provincies Gelderland, Noord-Brabant en Limburg en het Ministerium für Wirtschaft, Innovation, Digitalisierung und Energie des Landes Nordrhein-Westfalen van de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen.


Gerelateerd/Ander nieuws

08-04/24

Openbare aanbestedingsprocedure gestart

Tussentijdse evaluatie & stakeholderconsultatie

02-04/24

Europaparlementariër Jens Geier bezoekt de Euregio Rijn-Waal

Europarlementariër Jens Geier bracht op 25 maart 2024 een bezoek aan de Euregio Rijn-Waal. Hier sprak de heer Geier met Andreas Kochs, secretaris en Heidi de Ruiter, plv. secretaris van de Euregio Rijn-Waal.

28-03/24

Kreis Kleve intensiveert samenwerking met Euregio Rijn-Waal

Landrat Christoph Gerwers sprak met Euregio-secretaris Andreas Kochs en diens plaatsvervanger Heidi de Ruiter over de medische zorg in de grensregio.