Euregio Maas-Rijn op bezoek

28-03/18


Donderdag 28 maart brachten de collega´s van de Euregio Maas-Rijn een bezoek aan onze Euregio.

 

Het initiatief kwam van Michael Dejozé, directeur van de Euregio Maas-Rhein. In gesprek met Euregio-secretaris Sjaak Kamps en plv. secretaris Andreas Kochs kwamen thema´s aan bod als de organisatie en structuur van beide Euregio´s en activiteiten op het gebied van onderwijs, buurtaal, cultuur en zorg.


Gerelateerd/Ander nieuws

18-09/18

Nederlands-Duitse scholenwedstrijd roept op tot creativiteit

Ken jij je buren? Deze vraag stelt de Euregio Rijn-Waal, die dit jaar voor het eerst een grensoverschrijdende scholenwedstrijd organiseert. Deze richt zich op middelbare scholen aan beide kanten van de grens.

14-09/18

Euregio Rijn-Waal bezoekt Düsseldorf

Op uitnodiging van de Düsseldorfer Euregioraadsleden Dietmar Wolf en Angelika Wien-Mroß brachten Andreas Kochs, plv. secretaris en Heidi de Ruiter, beleidsmedewerker afgelopen donderdag een bezoek aan de Stadt Düsseldorf.

11-09/18

Zevenaar en Emmerich vieren samen open monumentendag

De werkgroep Open Monumentendagen Rijnwaarden kijkt terug op een zeer geslaagde versie 2018. Afgelopen zaterdag en zondag werd samen met de werkgroep “Tag des offenen Denkmals” in Emmerich en Stadt Emmerich am Rhein een programma aan beide zijden van de grens neergezet.