Festival “Over Grenzen van Gelderland” op zoek naar activiteiten

19-02/18


De Coöperatie Erfgoed Gelderland organiseert dit jaar voor de vijfde keer een Gelders erfgoedfestival. Het samenwerkingsverband van meer dan 100 erfgoedorganisaties in de provincie Gelderland richt zich dit maal op het thema grenzen en op de betekenis daarvan voor de geschiedenis van Gelderland.

 

Gelderland kent vanouds veel binnen- en buitengrenzen: denk aan de grenzen van kwartieren en landgoederen, aan de rivieren die lastige barrières vormden, maar ook aan taalgrenzen of aan de grens tussen protestantse en katholieke gebieden.  Over Grenzen van Gelderland laat het publiek op een laagdrempelige manier kennismaken met Gelderse grensverhalen via theater, pop-uptentoonstellingen, wandel- en fietsroutes, lezingen en nog veel meer! Alle activiteiten zijn te vinden in de agenda op www.erfgoedfestival.nl.

 

Meedoen?

Wilt u tijdens het erfgoedfestival een publieksactiviteit organiseren? Meldt u zich dan als (potentiële) deelnemer. U wordt dan uitgenodigd voor inspiratiebijeenkomsten en workshops. Coöperatie Erfgoed Gelderland houdt u eveneens op de hoogte van de voortgang van de plannen en kan u desgewenst ondersteunen met advies en mogelijk met een kleine financiële bijdrage (onder voorbehoud).

 

Gezien het thema nodigen de organisatoren dit keer nadrukkelijk ook organisaties uit het vroegere Overkwartier van Gelre en organisaties aan de andere zijde van de provincie- en landsgrens uit om mee te doen. Daar hoort Duitsland natuurlijk ook bij.  Verenigingen die zich bij het festival willen aansluiten vinden meer informatie op www.erfgoedfestival.nl. De informatie zal binnenkort ook in het Duits worden aangeboden.


Gerelateerd/Ander nieuws

18-09/18

Nederlands-Duitse scholenwedstrijd roept op tot creativiteit

Ken jij je buren? Deze vraag stelt de Euregio Rijn-Waal, die dit jaar voor het eerst een grensoverschrijdende scholenwedstrijd organiseert. Deze richt zich op middelbare scholen aan beide kanten van de grens.

14-09/18

Euregio Rijn-Waal bezoekt Düsseldorf

Op uitnodiging van de Düsseldorfer Euregioraadsleden Dietmar Wolf en Angelika Wien-Mroß brachten Andreas Kochs, plv. secretaris en Heidi de Ruiter, beleidsmedewerker afgelopen donderdag een bezoek aan de Stadt Düsseldorf.

11-09/18

Zevenaar en Emmerich vieren samen open monumentendag

De werkgroep Open Monumentendagen Rijnwaarden kijkt terug op een zeer geslaagde versie 2018. Afgelopen zaterdag en zondag werd samen met de werkgroep “Tag des offenen Denkmals” in Emmerich en Stadt Emmerich am Rhein een programma aan beide zijden van de grens neergezet.