Dynamic Borders na een succesvol begin nu vol nieuwe plannen

25-01/18


Bijna precies een jaar nadat het startschot voor het INTERREG-project ‘Dynamic Borders’ gegeven is, zijn de deelnemende projectpartners in januari 2018 bijeengekomen voor een informatiebijeenkomst op het gemeentehuis van Boxmeer om de stand van zaken na het eerste jaar door te spreken.

 

Het grensoverschrijdende project van de Euregio Rijn-Waal-gemeenten Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Goch en Weeze heeft ten doel om de thema’s toerisme, arbeidsmarkt en agrobusiness in grensoverschrijdend perspectief op te pakken en zo de regio te versterken.

 

De aanwezigen – 21 regionale en bovenregionale partners – waaronder vertegenwoordigers van de regio Venlo, de provincie Noord-Brabant, de Euregio Rijn-Waal, Niederrhein Tourismus, het Toeristisch Platform Maasduinen, het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk en de gemeenten – hebben samen de acties van het afgelopen jaar en de acties voor het komende jaar doorgenomen. Vertegenwoordigers uit de drie werkgroepen, die bij de start van het project zijn opgericht, hebben de aanwezige gasten zo volledig mogelijk geïnformeerd en vragen beantwoord. De deelnemende partners hebben tevens nieuwe ideeën en netwerken aangedragen.

 

De projectorganisatie, bestaand uit Khalid Rashid van de Leadpartner Gemeinde Weeze, en Jacomijn Visser, projectsecretaris van de gemeente Bergen (L), hebben gezamenlijk met Lieke Potten van de gemeente Gennep, Sjoerd Zegers van de gemeente Bergen, Rüdiger Wenzel van de Stadt Goch en Marty van Esch van de gemeente Cuijk de deelnemers geïnformeerd over de plannen voor het aannemen van een Duitse stagebemiddelaar voor het stagebureau, het aanbieden van regionale producten met een foodtruck op Duitse en Nederlandse weekmarkten en foodfestivals en de ontwikkeling van grensoverschrijdende agro fiets- en wandelroutes.

 

Het INTERREG-project ‘Dynamic Borders’ wordt gefinancierd vanuit INTERREG Deutschland-Nederland, een eigenbijdrage van de 6 deelnemende gemeenten, de provincie Limburg, de provincie Noord-Brabant en door het MWEIM NRW (Ministerium für Wirtschaft, Energie, Industrie, Mittelstand und Handwerk). Dynamic Borders wordt begeleid door het INTERREG-projectmanagement van de Euregio Rijn-Waal te Kleve.


Gerelateerd/Ander nieuws

28-03/24

Kreis Kleve intensiveert samenwerking met Euregio Rijn-Waal

Landrat Christoph Gerwers sprak met Euregio-secretaris Andreas Kochs en diens plaatsvervanger Heidi de Ruiter over de medische zorg in de grensregio.

27-03/24

Vacature Beleidsmedewerker (m/v/d) Euregio Rijn-Waal

De Euregio Rijn-Waal zoekt naar een parttime beleidsmedewerker (m/v/d) voor de PR en communicatie en het Euregionaal Forum Grensoverschrijdende Gezondheidszorg

26-03/24

Vacature Beleidsmedewerker GIS (m/w/d)

De Euregio Rijn-Waal is voor het Gemeenschappelijk Interreg-Secretariaat op zo kort mogelijke termijn op zoek naar versterking van het team en zoekt een Beleidsmedewerker (m/w/d).