Informatieavond Euregio in Gennep goed bezocht

23-01/18


Op initiatief van gemeenteraadslid en Euregioraadslid Frank Pubben organiseerde de Gennepse gemeenteraad op maandag 22 januari een goed bezochte informatieavond over de Euregio Rijn-Waal.

 

Doel van de bijeenkomst was het om inwoners, bedrijven, scholen en verenigingen over het werk van de Euregio te informeren en hen bewust te maken van de kansen, die samenwerking over de grens biedt.

 

Na enkele inleidende woorden van wethouder Peter Lucassen en Frank Pubben gaven vice-voorzitter Ulrich Francken en secretaris Sjaak Kamps uitleg over de Euregio Rijn-Waal. De heer Francken toonde zich als burgemeester van het Duitse Weeze een warm pleitbezorger voor grensoverschrijdende gemeentelijke samenwerking. Karin Straus, ambassadeur Euregionaal onderwijs van de Provincie Limburg hield een vlammend pleidooi om buurtaal en –cultuur een prominente plek in het onderwijs te geven.

 

Vervolgens konden de bezoekers zich aan diverse informatietafels informeren over het service-aanbod van het GrensInfoPunt en de subsidie-mogelijkheden binnen INTERREG, People to People en de mini-projecten. Daarnaast berichtten de vertegenwoordigers van Dynamic Borders, Gennep-Niers-Goch, Nachbarsprache & Buurcultuur en AKROS Boxmeer de vele geïnteresseerde bezoekers over hun euregionale activiteiten om ook anderen enthousiast te maken om ook contacten in het buurland te leggen.


Gerelateerd/Ander nieuws

31-10/18

Euregio op 1 november gesloten

Het secretariaat van de Euregio Rijn-Waal blijft op 1 november in verband met de Duitse feestdag Allerheiligen gesloten.

12-10/18

Euregionale Verkoopwedstrijd: méér dan een wedstrijd

Zeventig beroepsleerlingen. Vijfentwintig scholen, berufskollegs en mbo’s, uit Duitsland en Nederland. Zestig begeleiders. Twee dagen op één locatie. De Euregionale Verkoopwedstrijd is 9 oktober gestart in het Duitse Kalkar en is meer dan alleen een wedstrijd.

08-10/18

Euregioleden verkennen de grensregio

Op 19 september namen ca. 30 raadsleden en ambtenaren van verschillende Nederlandse en Duitse gemeenten deel aan een Wegwijzer-Excursie naar Nijmegen EU Green Capital.