Ambassadeur Brengelman bezoekt Euregio

17-11/17


Op vrijdag 10 november bracht de nieuwe ambassadeur van Duitsland in Nederland, de heer Dirk Brengelmann en bezoek aan de Euregio Rijn-Waal. Hij sprak hier met de leden van het Dagelijks Bestuur van de Euregio.

 

Centrale thema’s van het gesprek waren de Nederlands-Duitse betrekkingen in het algemeen en hoe deze zijn verankerd in de coalitieakkoorden van Nederland en Nordrhein-Westfalen.

 

De ambassadeur pleitte voor een verdere verbetering van de kennis van de desbetreffende buurtaal. Kennis van de buurtaal is een belangrijke voorwaarden om grensoverschrijdend te kunne netwerken en voor de zakelijke betrekkingen tussen Nederland en Duitsland. In het bijzonder de grensregio profiteert er van als de talenkennis op peil is. Daarnaast hecht de ambassadeur veel waarde aan uitwisselingen voor jongeren.

 

De ambassadeur was bijzonder geinteresseerd in het werk van de Euregio’s en hun belangrijke functie daar waar het er om gaat om Europa in hun eigen omgeving zichtbaar te maken voor de burgers.


Gerelateerd/Ander nieuws

27-03/24

Vacature Beleidsmedewerker (m/v/d) Euregio Rijn-Waal

De Euregio Rijn-Waal zoekt naar een parttime beleidsmedewerker (m/v/d) voor de PR en communicatie en het Euregionaal Forum Grensoverschrijdende Gezondheidszorg

26-03/24

Vacature Beleidsmedewerker GIS (m/w/d)

De Euregio Rijn-Waal is voor het Gemeenschappelijk Interreg-Secretariaat op zo kort mogelijke termijn op zoek naar versterking van het team en zoekt een Beleidsmedewerker (m/w/d).

25-03/24

Nieuwe online Tool voor de aanvraag van een KPF-subsidie

Voor aanvragers uit het Duits-Nederlandse Interreg-subsidiegebied is nu een gloednieuwe en gebruiksvriendelijke online-tool beschikbaar voor het aanvragen van subsidies uit het Kleinprojectenfonds (KPF).