GrensInfoPunt biedt digitale spreekuren aan

04-05/2021


Online

Persoonlijke adviesgesprekken op het kantoor van het GrensInfoPunt Rijn-Waal zitten er als gevolg van de coronapandemie voorlopig nog niet in, maar de medewerkers staan (potentiële) grenspendelaars voortaan drie keer per maand digitaal met raad en daad terzijde.

 

Op elke eerste en derde dinsdag van de maand zit het GrensInfoPunt samen met de Agentur für Arbeit en UWV online klaar om vragen te beantwoorden. Op de laatste dinsdag van de maand is het de beurt aan het Bureau voor Duitse Zaken van de Sociale Verzekeringsbank om digitaal bij het GrensInfoPunt aan te schuiven.

De eerstvolgende data zijn dinsdag 4 en dinsdag 18 mei alsmede 25 mei.

 

Geïnteresseerden met vragen over wonen, werken en studeren in het buurland kunnen een afspraak maken via +49-(0)2821/793079 of per mail (gip(at)euregio.org). De spreekuren vinden plaats tussen 9.00 en 12.00 uur. Ook buiten de spreekuren om biedt het GrensInfoPunt telefonische adviesgesprekken aan: van maandag t/m donderdag tussen 8.30 en 16.30 uur.

Naast bovengenoemde deelnemende instanties maakt het GrensInfoPunt Rijn-Waal bovendien gebruik van de expertise van de Belastingdienst, het Finanzamt, de Deutsche Rentenversicherung, de vakbonden en Nederlandse en Duitse zorgverzekeraars. Een overzicht van alle data van de online spreekuren is te vinden op https://grenzinfo.eu/erw/nl/spreekdagen/.