Game on! Het onbegrensde spel met cultureel erfgoed

27-03/2020


Loods Goes, Nederlands Openluchtmuseum, Arnhem

Wilt u weten wat grensoverschrijdende samenwerking de makers en bewakers van cultureel erfgoed oplevert? En welke innovatieve middelen er nu en in de toekomst zijn om nieuwe generaties aan te trekken? Kom dan naar het event:

 

Game on!
Het onbegrensde spel met cultureel erfgoed

Een verbindend verhaal voor museumbezoekers in de Duits-Nederlandse grensstreek; dat was het doel van het project RheijnLand.Xperiences. Acht musea en twee hogescholen maakten dit verhaal tot de rode draad van een uitdagende game, waarin cultureel erfgoed en moderne kunst tot leven worden gebracht: Sofias Smuggling - cross-border hunt! Met dit spel wordt een jonge doelgroep geïnspireerd om acht musea in twee landen aan te doen.

Tijdens het event Game on! presenteren we best practices van grensoverschrijdend samenwerken en innovatie binnen de erfgoedsector en lanceren we Sofias game op ludieke en speelse wijze. 

Als leadpartner in dit project nodigt Erfgoed Gelderland u graag uit dit event bij te wonen.

 

Programma:

13.00 uur: Inloop en registratie
14.00 uur: Welkom - Marc Wingens, Erfgoed Gelderland
14.10 uur: Kennismaking

14.20 uur: De meerwaarde van grensoverschrijdend samenwerken als museum - een best practice uit de regio Drenthe / Niedersachsen -  Yvette de Boer, Drents Museum en Ilka Erdwiens, Kunsthalle Emden

15.00 uur: Pauze

15.30 uur: De uitdagingen van digitalisering van cultureel erfgoed, nu en in de toekomst - voorbeelden uit de industriecultuur in het Ruhrgebiet - Ralf Winkels, Landschaftspark Duisburg-Nord

16.00 uur: Terugblik op drie jaar netwerken van de acht musea in de Game

16.15 uur: The making of van een grensoverschrijdende GAME

16.45 uur: Game on! – The launch

17.00 uur: Borrelen en gamen
18.00 uur: Diner
20.00 uur: Einde

 

Aanmelden

U kunt zich aanmelden tot 17 maart via dit formulier. U kunt daarbij aangeven of u ook aan het diner wilt deelnemen. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging met nadere informatie over route en parkeren.

 

Rheijn.Land Xperiences wordt in het kader van het EU-Programma Deutschland-Nederland, MWIDE NRW en de Provincie Gelderland ondersteund en begeleid door de Euregio Rijn-Waal.