Informatiebijeenkomst voor emigranten naar Duitsland

23-11/2019


Euregio-Forum, Kleve

Emigreren naar Duitsland is in de Nederlands-Duitse grensregio soms niet meer dan een verhuizing van enkele kilometers. Toch kunnen de gevolgen van de stap over de grens erg groot zijn. Mensen die naar Duitsland willen emigreren, doen er daarom goed aan om zich tijdig te laten adviseren.

 

Een verhuizing naar Duitsland levert namelijk vaak veel onduidelijkheden en vragen op. Hoe zit het met mijn zorgverzekering wanneer ik in Nederland blijf werken? Waar bouw ik pensioen op, en waar betaal ik belastingen? Welke gevolgen heeft mijn emigratie voor mijn erfenis? Hoe vind ik in Duitsland een baan? En krijg ik nog Nederlandse kinderbijslag wanneer mijn kinderen in Nederland naar school gaan?


Het GrensInfoPunt Rijn-Waal geeft onafhankelijk advies aan Nederlanders en Duitsers die in het buurland (willen gaan) wonen, werken of studeren en heeft antwoord op al deze vragen. Samen met de Interessen- und Werbegemeinschaft Elten organiseren zij op 23 november 2019 een informatiemiddag in het Forum van de Euregio Rijn-Waal in Kleve, Emmericher Straße 24. Experts geven informatie over sociale zekerheid, belastingen en familie- en erfrecht. Ook worden er talrijke tips gegeven over de veranderingen in het dagelijks leven die een verhuizing naar Duitsland met zich meebrengt.

 

Het programma ziet er als volgt uit:
13:00 uur – Advies op maat van het GrensInfoPunt voor grenspendelaars en immigranten uit Nederland
14:00 uur – Pauze
14:15 uur – Nieuws op het gebied van familie- en erfrecht voor Nederlanders die in Duitsland wonen (Cees Doppenberg, Notaris)
15:00 uur – Pauze
15:15 uur – Wonen in Duitsland: praktische tips
16:00 uur – Er bestaat tot 17:00 uur de mogelijkheid om vragen te stellen en er is ruimte voor persoonlijk advies.

 

De toegang is gratis.