Jazz meets Art op 1 en 8 december en 19 januari

19-01/2019


Schouwburg Amphion, Het Musiater en het Stadttheater Emmerich

In het kader van het grensoverschrijdende project ‘Kunstenaars kennen geen grenzen’ presenteert het R.P Swing-Orchestra een spetterend programma van bekende swingstukken in de stijl van Benny Goodman, Glenn Miller, Tommy Dorsey en andere bekende bigbands uit de jaren 30 en 40.

 

Het publiek wordt meegenomen door het enthousiasme van de bandleader en zijn musici. De nadruk van de muzikale presentatie ligt op de virtuoze solo’s en de vrije improvisaties van de bandleden.

 

De kunstenaars Jasper van Deutekom en Michel Tijsterman laten onder de invloed van swingende ritmen schilderijen ontstaan. De kunstenaars kleuren letterlijk en figuurlijk het programma.

 

Kunstenaars en musici vullen elkaar aan en geven het publiek een breed scala aan indrukken. Door improvisaties van beide kunstvormen ontstaat een interactieve voorstelling die vergezeld gaat met live filmbeelden, zodat het publiek het ontstaan van de kunstwerken goed kan volgen. Onder leiding van regisseur en kunstdeskundige Harman Tietema krijgt het publiek speciale effecten en kunstvertoningen aangeboden.

Kunst en muziek inspireren en verbinden niet alleen de artiesten, maar ook de toeschouwers in de zaal. Kortom: een spectaculair, interactief programma!

 

Data:        Zaterdag 8 december 2018                       Zaterdag 19 januari 2019

                 Schouwburg Amphion                              Het Musiater

                 Doetinchem                                              Zevenaar

Begin:      20.30 uur                                                   20.15 uur

Entree:     € 19,50 (incl. drankjes)                             € 15,00 (excl. drankjes)

 

Kaarten zijn in de voorverkoop bij de schouwburgen, online en aan de avondkassa verkrijgbaar.