Workshop "Zeitgemäße Ansätze für Agri-Food-Unternehmen"

26-09/2018


Hochschule Rhein-Waal, Kleve

Een snel groeiende wereldbevolking, veranderende levensstijlen en consumptiegewoonten en een groeiend bewustzijn van milieuproblemen onderstrepen het toenemende belang van duurzame en hulpbronnenbesparende productiemethoden in de landbouw- en levensmiddelensector.

 

Het meest efficiënte gebruik van de beschikbare middelen is de afgelopen jaren aan belang toegenomen. Bedrijven moeten inspelen op de toenemende vraag van consumenten naar variëteit, kwaliteit en milieuvriendelijkheid van hun producten. Dit vereist technische, sociale en organisatorische innovaties die op bedrijfsniveau moeten worden ontwikkeld en/of geïmplementeerd. Maar hoe kunnen we ervoor zorgen dat innovaties niet alleen economisch concurrerend zijn, maar ook volledig duurzaam?

 

Op 26 september 2018 proberen wetenschappers en ondernemers deze vragen te beantwoorden bij de Hogeschool Rijn-Waal in Kleef. De gratis workshop, onderdeel van het Duits-Nederlandse samenwerkingsproject Food Pro·tec·ts, geeft inzicht in duurzaamheid, innovatie en levenscyclusanalyse.

Meer informatie vindt u in de evenementenkalender en in de evenementenflyer. Het aantal deelnemers is beperkt, inschrijven is mogelijk op izne.info@h-brs.de. De workshop wordt in het Duits gehouden.

 

De workshop wordt door GIQS e.V. de Hochschule Bonn-Rhein-Sieg en de Hochschule Rhein-Waal georganiseerd en met middelen van het project Food Pro·tec·ts gefinancierd.

 

Food Pro·tec·ts wordt in het kader van het INTERREG V A-Programma Deutschland-Nederland doorgevoerd en met middelen van het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en het Nederlandse Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, MWIDE NRW en de provincies Gelderland, Noord-Brabant en Limburg gefinancierd. Het project wordt begeleid door het programmamanegent bij de Euregio Rijn-Waal.