Leerlingen Griftland College Soest bezoeken Duitsland

11-04/17


Afgelopen dinsdagmiddag bezochten bijna 50 3-Havoleerlingen van het Griftlandcollege uit Soest (Utr.) de Euregio Rijn-Waal.

 

De leerlingen staan dit jaar voor de keuze van hun vakkenpakket voor de bovenbouw en daarmee ook voor de keuze om het vak Duits al dan niet houden. Medewerkers van de Euregio Rijn-Waal informeerden de leerlingen daarom over de voordelen die het kiezen voor Duits heeft.

 

Vervolgens brachten de leerlingen nog een bezoek aan de Hochschule Rhein-Waal en sloten zij het bezoek aan Duitsland af met enkele opdrachten in de winkelstraat van Kleve.

 

Wij hopen natuurlijk dat het bezoek aan Kleve veel leerlingen heeft kunnen overtuigen om het vak Duits te houden. Niet alleen omdat Nederland en Duitsland belangrijke handelspartner zijn, maar ook omdat Duitsland een modern en leuk land is om te verblijven, met een interessante geschiedenis en cultuur.


Gerelateerd/Ander nieuws

28-03/24

Kreis Kleve intensiveert samenwerking met Euregio Rijn-Waal

Landrat Christoph Gerwers sprak met Euregio-secretaris Andreas Kochs en diens plaatsvervanger Heidi de Ruiter over de medische zorg in de grensregio.

27-03/24

Vacature Beleidsmedewerker (m/v/d) Euregio Rijn-Waal

De Euregio Rijn-Waal zoekt naar een parttime beleidsmedewerker (m/v/d) voor de PR en communicatie en het Euregionaal Forum Grensoverschrijdende Gezondheidszorg

26-03/24

Vacature Beleidsmedewerker GIS (m/w/d)

De Euregio Rijn-Waal is voor het Gemeenschappelijk Interreg-Secretariaat op zo kort mogelijke termijn op zoek naar versterking van het team en zoekt een Beleidsmedewerker (m/w/d).