Food production technologies for trans-boundary systems

23-02/17


Op 21 februari vond in 's-Hertogenbosch de kick-off plaats van het Nederlands-Duitse project ‘Interregional Automated Food Production technologies for trans-boundary systems’ (Food Pro·tec·ts).

 

Het INTERREG-project richt zich op ontwikkeling van nieuwe technologische producten voor de agri en food sector.

 

Food Pro·tec·ts is ontwikkelt om technologische innovatie van hoogste kwaliteit naar het hart van de Duitse en Nederlandse agri food dsector bedrijfsleven te kunnen brengen. Inhoudelijk gezien maken de volgende thematische speerpunten deel uit van het project: het verbeteren van de consumentenbescherming en -voorlichting, het verminderen van water- en voedingsverspilling binnen de productie, het vergroten van diergezondheid en -welzijn en het opsporen van nieuwe mogelijkheden om uit biomassa nieuwe producten van hoge kwaliteit te maken.

 

In het project werken 18 Nederlandse en Duitse bedrijven en kennis-instellingen uit o.a. Wageningen, Arnhem, Boxmeer, Kleve en de Kreis Wesel samen. Het budget voor het project bedraagt bijna 10 miljoen euro.


Gerelateerd/Ander nieuws

16-07/18

Bevrijdingsmuseum bouwt aan “historische” NL-D storyline

Het is voor het eerst dat een WO2 museum vakexperts uit twee landen (Nederland en Duitsland) bij elkaar heeft gebracht om de gezamenlijke geschiedenis van de 20ste eeuw onder de loep te nemen.

13-07/18

Kunstenaars kennen geen grenzen / nieuw goedgekeurd project

Op 06-07-2018 heeft het Dagelijks Bestuur van de Euregio Rijn-Waal het project “Kunstenaars kennen geen grenzen” goedgekeurd.

06-07/18

Unieke samenwerkingsovereenkomst brandweerkorpsen

Op donderdag 5 juli hebben burgemeester Hubert Bruls, voorzitter van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid en zijn ambtscollega burgemeester Sonja Northing van de Stadt Kleve in het Euregio-Forum een samenwerkingsovereenkomst tussen de brandweerkorpsen van Millingen aan de Rijn en het Duitse Rindern ondertekend.