Food production technologies for trans-boundary systems

23-02/17


Op 21 februari vond in 's-Hertogenbosch de kick-off plaats van het Nederlands-Duitse project ‘Interregional Automated Food Production technologies for trans-boundary systems’ (Food Pro·tec·ts).

 

Het INTERREG-project richt zich op ontwikkeling van nieuwe technologische producten voor de agri en food sector.

 

Food Pro·tec·ts is ontwikkelt om technologische innovatie van hoogste kwaliteit naar het hart van de Duitse en Nederlandse agri food dsector bedrijfsleven te kunnen brengen. Inhoudelijk gezien maken de volgende thematische speerpunten deel uit van het project: het verbeteren van de consumentenbescherming en -voorlichting, het verminderen van water- en voedingsverspilling binnen de productie, het vergroten van diergezondheid en -welzijn en het opsporen van nieuwe mogelijkheden om uit biomassa nieuwe producten van hoge kwaliteit te maken.

 

In het project werken 18 Nederlandse en Duitse bedrijven en kennis-instellingen uit o.a. Wageningen, Arnhem, Boxmeer, Kleve en de Kreis Wesel samen. Het budget voor het project bedraagt bijna 10 miljoen euro.


Gerelateerd/Ander nieuws

12-01/18

Vacature Gemeenschappelijk INTERREG-secretariaat

Wij zoeken op korte termijn een junior beleidsmedewerker en een senior beleidsmedewerker voor het EU programma INTERREG Deutschland-Nederland.

11-01/18

Vacature Euregio Rijn-Waal

De Euregio Rhein-Waal heeft per 1 september 2018 een vacature voor een "Auszubildende(n) für den Beruf Kaufmann/Kauffrau für Büromanagement" (m/v).

22-12/17

Fijne Feestdagen!

Wij wensen u prettige kerstdagen en een voorspoedig 2018!