Food production technologies for trans-boundary systems

23-02/17


Op 21 februari vond in 's-Hertogenbosch de kick-off plaats van het Nederlands-Duitse project ‘Interregional Automated Food Production technologies for trans-boundary systems’ (Food Pro·tec·ts).

 

Het INTERREG-project richt zich op ontwikkeling van nieuwe technologische producten voor de agri en food sector.

 

Food Pro·tec·ts is ontwikkelt om technologische innovatie van hoogste kwaliteit naar het hart van de Duitse en Nederlandse agri food dsector bedrijfsleven te kunnen brengen. Inhoudelijk gezien maken de volgende thematische speerpunten deel uit van het project: het verbeteren van de consumentenbescherming en -voorlichting, het verminderen van water- en voedingsverspilling binnen de productie, het vergroten van diergezondheid en -welzijn en het opsporen van nieuwe mogelijkheden om uit biomassa nieuwe producten van hoge kwaliteit te maken.

 

In het project werken 18 Nederlandse en Duitse bedrijven en kennis-instellingen uit o.a. Wageningen, Arnhem, Boxmeer, Kleve en de Kreis Wesel samen. Het budget voor het project bedraagt bijna 10 miljoen euro.


Gerelateerd/Ander nieuws

13-04/18

Hoe neemt u de grens waar? Vul de enquête in.

U woont of werkt in het programmagebied van INTERREG Deutschland-Nederland! Wij vragen u daarom om deel te nemen aan de enquête als organisatie of als burger.

12-04/18

10 nieuwe grensoverschrijdende routes voor de regio

Het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk heeft de opdracht gekregen om in het kader van het INTERREG-project Dynamic Borders samen met Niederrhein Tourismus GmbH en het Toeristisch Platform Maasduinen 10 nieuwe fiets- en wandelroutes te ontwikkelen voor de regio.

29-03/18

Nieuwe brochure: 30 veelgestelde vragen door werkgevers

„Kan ik een werknemer die in Nederland sociaal verzekerd is, in Duitsland laten werken?” Dat is een van de 30 vragen die het GrensInfoPunt Rijn-Waal in een nieuwe brochure beantwoordt. De titel: Werkgevers die inwoners van Duitsland in dienst willen nemen.