Nieuwe EURES-brochure over “Werken in Nederland"

21-02/17


Als inwoner van Duitsland in Nederland werken? Veel mensen doen het al, sommige denken over werk zoeken in het buurland na. Voor veel mensen roept dit vragen op . De meest gestelde vragen plus de uitvoerige antwoorden zijn in een brochure samengevat.

 

In de brochure zijn vragen opgenomen over belastingen, verzekeringen, arbeidscontracten, diploma´s, rente en nog veel meer. De brochure is voor alle geïnteresseerden gratis verkrijgbaar bij het GrensInfoPunt Rijn-Waal, Emmericher Str. 24, 47533 Kleve. U kunt de brochure ook telefonisch (+49-2821-793079) of per mail (gip@euregio.org) bestellen.

          

De brochure is het kader van het EURES (European EmploymentServices) samengesteld. EURES is een programma van de Europese Unie om de grensoverschrijdende arbeidsmobiliteit in de EU te stimuleren.

 

Het GrensInfoPunt wordt gerealiseerd in het kader van het INTERREG V A project GrensInfoPunt Euregio Rijn-Waal en wordt mede mogelijk gemaakt door cofinanciering van het EU-programma INTERREG Deutschland-Nederland, de Nederlandse Provincies Gelderland, Noord-Brabant en Limburg en het Ministerium für Wirtschaft, Energie, Industrie, Mittelstand und Handwerk van de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen.


Gerelateerd/Ander nieuws

23-01/18

Informatieavond Euregio in Gennep goed bezocht

Op initiatief van gemeenteraadslid en Euregioraadslid Frank Pubben organiseerde de Gennepse gemeenteraad op maandag 22 januari een goed bezochte informatieavond over de Euregio Rijn-Waal.

12-01/18

Vacature Gemeenschappelijk INTERREG-secretariaat

Wij zoeken op korte termijn een junior beleidsmedewerker en een senior beleidsmedewerker voor het EU programma INTERREG Deutschland-Nederland.

11-01/18

Vacature Euregio Rijn-Waal

De Euregio Rhein-Waal heeft per 1 september 2018 een vacature voor een "Auszubildende(n) für den Beruf Kaufmann/Kauffrau für Büromanagement" (m/v).