Nieuwe EURES-brochure over “Werken in Nederland"

21-02/17


Als inwoner van Duitsland in Nederland werken? Veel mensen doen het al, sommige denken over werk zoeken in het buurland na. Voor veel mensen roept dit vragen op . De meest gestelde vragen plus de uitvoerige antwoorden zijn in een brochure samengevat.

 

In de brochure zijn vragen opgenomen over belastingen, verzekeringen, arbeidscontracten, diploma´s, rente en nog veel meer. De brochure is voor alle geïnteresseerden gratis verkrijgbaar bij het GrensInfoPunt Rijn-Waal, Emmericher Str. 24, 47533 Kleve. U kunt de brochure ook telefonisch (+49-2821-793079) of per mail (gip@euregio.org) bestellen.

          

De brochure is het kader van het EURES (European EmploymentServices) samengesteld. EURES is een programma van de Europese Unie om de grensoverschrijdende arbeidsmobiliteit in de EU te stimuleren.

 

Het GrensInfoPunt wordt gerealiseerd in het kader van het INTERREG V A project GrensInfoPunt Euregio Rijn-Waal en wordt mede mogelijk gemaakt door cofinanciering van het EU-programma INTERREG Deutschland-Nederland, de Nederlandse Provincies Gelderland, Noord-Brabant en Limburg en het Ministerium für Wirtschaft, Energie, Industrie, Mittelstand und Handwerk van de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen.


Gerelateerd/Ander nieuws

13-07/18

Kunstenaars kennen geen grenzen / nieuw goedgekeurd project

Op 06-07-2018 heeft het Dagelijks Bestuur van de Euregio Rijn-Waal het project “Kunstenaars kennen geen grenzen” goedgekeurd.

06-07/18

Unieke samenwerkingsovereenkomst brandweerkorpsen

Op donderdag 5 juli hebben burgemeester Hubert Bruls, voorzitter van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid en zijn ambtscollega burgemeester Sonja Northing van de Stadt Kleve in het Euregio-Forum een samenwerkingsovereenkomst tussen de brandweerkorpsen van Millingen aan de Rijn en het Duitse Rindern ondertekend.

28-06/18

Scholierenuitwisseling rondom thema "water als wapen"

Op maandag 25.06.2018 werd het watermuseum te Arnhem door in totaal 90 scholieren van de Gesamtschule Rindern en het OBC Elst bezocht.