Nieuwe EURES-brochure over “Werken in Nederland"

21-02/17


Als inwoner van Duitsland in Nederland werken? Veel mensen doen het al, sommige denken over werk zoeken in het buurland na. Voor veel mensen roept dit vragen op . De meest gestelde vragen plus de uitvoerige antwoorden zijn in een brochure samengevat.

 

In de brochure zijn vragen opgenomen over belastingen, verzekeringen, arbeidscontracten, diploma´s, rente en nog veel meer. De brochure is voor alle geïnteresseerden gratis verkrijgbaar bij het GrensInfoPunt Rijn-Waal, Emmericher Str. 24, 47533 Kleve. U kunt de brochure ook telefonisch (+49-2821-793079) of per mail (gip@euregio.org) bestellen.

          

De brochure is het kader van het EURES (European EmploymentServices) samengesteld. EURES is een programma van de Europese Unie om de grensoverschrijdende arbeidsmobiliteit in de EU te stimuleren.

 

Het GrensInfoPunt wordt gerealiseerd in het kader van het INTERREG V A project GrensInfoPunt Euregio Rijn-Waal en wordt mede mogelijk gemaakt door cofinanciering van het EU-programma INTERREG Deutschland-Nederland, de Nederlandse Provincies Gelderland, Noord-Brabant en Limburg en het Ministerium für Wirtschaft, Energie, Industrie, Mittelstand und Handwerk van de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen.


Gerelateerd/Ander nieuws

13-04/18

Hoe neemt u de grens waar? Vul de enquête in.

U woont of werkt in het programmagebied van INTERREG Deutschland-Nederland! Wij vragen u daarom om deel te nemen aan de enquête als organisatie of als burger.

12-04/18

10 nieuwe grensoverschrijdende routes voor de regio

Het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk heeft de opdracht gekregen om in het kader van het INTERREG-project Dynamic Borders samen met Niederrhein Tourismus GmbH en het Toeristisch Platform Maasduinen 10 nieuwe fiets- en wandelroutes te ontwikkelen voor de regio.

29-03/18

Nieuwe brochure: 30 veelgestelde vragen door werkgevers

„Kan ik een werknemer die in Nederland sociaal verzekerd is, in Duitsland laten werken?” Dat is een van de 30 vragen die het GrensInfoPunt Rijn-Waal in een nieuwe brochure beantwoordt. De titel: Werkgevers die inwoners van Duitsland in dienst willen nemen.