Euregio Rijn-Waal op bezoek bij het Akoesticum

13-02/17


Afgelopen maandag bracht de Commissie voor Grensoverschrijdende Verstandhouding van de Euregio Rijn-Waal een bezoek aan het Akoesticum. Wethouder Willemijn Vreugdenhil heette de vertegenwoordigers van ca. 10 Nederlandse en Duitse gemeenten welkom in Ede.

 

Daarna was het woord aan Harold Lenselink, artistiek directeur en Victor van Haeren, zakelijk directeur van het Acoesticum, die het Euregionale project “Grensverleggend verkennen op het gebied van muziek” toelichtten. Binnen dit INTERREG V A People to People project werken leadpartner Stichting Akoesticum en de Landesmusikakademie NRW e.V. samen. Het delen van kennis en ervaring staat centraal. De partners verwachten, dat de samenwerking tot nieuwe impulsen zal leiden, omdat de partners elkaar goed aanvullen. Vanuit deze samenwerking worden diverse activiteiten ontwikkeld op het gebied van o.a. ontwikkeling en vernieuwing scholingsaanbod muziekeducatie, culturele diversiteit (integratie van vluchtelingen), muziek maken door mensen met een beperking en senioren.

 

Deze interessante projectpresentatie werd afgesloten met een indrukwekkend optreden van de Syrische Hesen Kanjo met zijn qanun, een oriëntaalse citer.

 

Vervolgens lichtte Karin Aaldering, adviseur public affairs van de gemeente Ede het project Mensen voor Mensen toe. Ook dit project wordt met middelen uit het People to People programma ondersteund. Binnen Mensen voor Mensen werken de zes 100.000+steden binnen de Euregio Rijn-Waal samen met vrijwilligersorganisaties samen rondom het thema vluchtelingen. Gezamenlijk wisselen zij ervaringen en best practices uit om zo de integratie van vluchtelingen te versoepelen. Dit project is onlangs van start gegaan en de projectpartners kijken uit naar deze bijzondere vorm van samenwerking. Een eerste bijeenkomst in Arnhem is zeer succesvol verlopen.


Gerelateerd/Ander nieuws

12-01/18

Vacature Gemeenschappelijk INTERREG-secretariaat

Wij zoeken op korte termijn een junior beleidsmedewerker en een senior beleidsmedewerker voor het EU programma INTERREG Deutschland-Nederland.

11-01/18

Vacature Euregio Rijn-Waal

De Euregio Rhein-Waal heeft per 1 september 2018 een vacature voor een "Auszubildende(n) für den Beruf Kaufmann/Kauffrau für Büromanagement" (m/v).

22-12/17

Fijne Feestdagen!

Wij wensen u prettige kerstdagen en een voorspoedig 2018!