Consul-Generaal brengt werkbezoek aan de Euregio Rijn-Waal

31-01/17


Op maandag 30 januari bracht Consul-Generaal Ton Lansink een werkbezoek aan de Euregio Rijn-Waal.

 

Hij bezocht eerst de Hochschule Rhein-Waal in Kleve (Duitsland). Hier ging de consul-generaal in gesprek met studenten en medewerkers uit Nederland en Duitsland over de INTERREG-projecten Krachtige kernen (vergroting van de leefbaarheid in dorpskernen) en Spectors (ontwikkeling nieuwe toepassingen voor drones). Daarna reisde de consul-generaal van Kleve naar de brandweerkazerne in Millingen aan de Rijn. Dit brandweerkorps werkt nauw met de collega’s uit het net over de grens gelegen Rindern. Deze samenwerking wordt in het kader van het INTERREG-project Veiligheid zonder Grenzen verder geprofessionaliseerd.

 

 

Het werkbezoek vond plaats in het kader van de eindconferentie van het Actieteam Grensoverschrijdende Economie en Arbeid.

Dit Actieteam Grensoverschrijdende Economie en Arbeid is eind 2015 opgericht. In het actieteam werken bestuurders en professionals van grensgemeenten, -provincies, de Vereniging Nederlandse Gemeenten, Euregio’s, MKB-Nederland en de Rijksoverheid nauw met elkaar samen. De Euregio Rijn-Waal is namens alle Euregio´s in het Actieteam vertegenwoordigd. De belangrijkste doelen van het actieteam zijn het vergroten van het bewustzijn van kansen en mogelijkheden net over de grens. En het zoveel mogelijk wegnemen van grensbelemmeringen. Op welke manier dat gebeurt, is door het actieteam vastgelegd in een rapport en actieagenda. Hierin staan ook tal van goede voorbeelden van grensoverschrijdende projecten uit alle grensregio’s. Dit rapport en actieagenda zijn tijdens een grensoverschrijdende conferentie in de Vereeniging in Nijmegen aangeboden aan vertegenwoordigers van de regeringen van Nederland, Nordrhein-Westfalen, Niedersachsen en Vlaanderen.

 

 

Meer foto´s staan op https://www.facebook.com/EuregioRheinWaal.


Gerelateerd/Ander nieuws

16-07/18

Bevrijdingsmuseum bouwt aan “historische” NL-D storyline

Het is voor het eerst dat een WO2 museum vakexperts uit twee landen (Nederland en Duitsland) bij elkaar heeft gebracht om de gezamenlijke geschiedenis van de 20ste eeuw onder de loep te nemen.

13-07/18

Kunstenaars kennen geen grenzen / nieuw goedgekeurd project

Op 06-07-2018 heeft het Dagelijks Bestuur van de Euregio Rijn-Waal het project “Kunstenaars kennen geen grenzen” goedgekeurd.

06-07/18

Unieke samenwerkingsovereenkomst brandweerkorpsen

Op donderdag 5 juli hebben burgemeester Hubert Bruls, voorzitter van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid en zijn ambtscollega burgemeester Sonja Northing van de Stadt Kleve in het Euregio-Forum een samenwerkingsovereenkomst tussen de brandweerkorpsen van Millingen aan de Rijn en het Duitse Rindern ondertekend.