Consul-Generaal brengt werkbezoek aan de Euregio Rijn-Waal

31-01/17


Op maandag 30 januari bracht Consul-Generaal Ton Lansink een werkbezoek aan de Euregio Rijn-Waal.

 

Hij bezocht eerst de Hochschule Rhein-Waal in Kleve (Duitsland). Hier ging de consul-generaal in gesprek met studenten en medewerkers uit Nederland en Duitsland over de INTERREG-projecten Krachtige kernen (vergroting van de leefbaarheid in dorpskernen) en Spectors (ontwikkeling nieuwe toepassingen voor drones). Daarna reisde de consul-generaal van Kleve naar de brandweerkazerne in Millingen aan de Rijn. Dit brandweerkorps werkt nauw met de collega’s uit het net over de grens gelegen Rindern. Deze samenwerking wordt in het kader van het INTERREG-project Veiligheid zonder Grenzen verder geprofessionaliseerd.

 

 

Het werkbezoek vond plaats in het kader van de eindconferentie van het Actieteam Grensoverschrijdende Economie en Arbeid.

Dit Actieteam Grensoverschrijdende Economie en Arbeid is eind 2015 opgericht. In het actieteam werken bestuurders en professionals van grensgemeenten, -provincies, de Vereniging Nederlandse Gemeenten, Euregio’s, MKB-Nederland en de Rijksoverheid nauw met elkaar samen. De Euregio Rijn-Waal is namens alle Euregio´s in het Actieteam vertegenwoordigd. De belangrijkste doelen van het actieteam zijn het vergroten van het bewustzijn van kansen en mogelijkheden net over de grens. En het zoveel mogelijk wegnemen van grensbelemmeringen. Op welke manier dat gebeurt, is door het actieteam vastgelegd in een rapport en actieagenda. Hierin staan ook tal van goede voorbeelden van grensoverschrijdende projecten uit alle grensregio’s. Dit rapport en actieagenda zijn tijdens een grensoverschrijdende conferentie in de Vereeniging in Nijmegen aangeboden aan vertegenwoordigers van de regeringen van Nederland, Nordrhein-Westfalen, Niedersachsen en Vlaanderen.

 

 

Meer foto´s staan op https://www.facebook.com/EuregioRheinWaal.


Gerelateerd/Ander nieuws

13-04/18

Hoe neemt u de grens waar? Vul de enquête in.

U woont of werkt in het programmagebied van INTERREG Deutschland-Nederland! Wij vragen u daarom om deel te nemen aan de enquête als organisatie of als burger.

12-04/18

10 nieuwe grensoverschrijdende routes voor de regio

Het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk heeft de opdracht gekregen om in het kader van het INTERREG-project Dynamic Borders samen met Niederrhein Tourismus GmbH en het Toeristisch Platform Maasduinen 10 nieuwe fiets- en wandelroutes te ontwikkelen voor de regio.

29-03/18

Nieuwe brochure: 30 veelgestelde vragen door werkgevers

„Kan ik een werknemer die in Nederland sociaal verzekerd is, in Duitsland laten werken?” Dat is een van de 30 vragen die het GrensInfoPunt Rijn-Waal in een nieuwe brochure beantwoordt. De titel: Werkgevers die inwoners van Duitsland in dienst willen nemen.