Werkbezoek Gemeente Gennep aan het GrensInfoPunt Rijn-Waal

24-01/17


Op 12 januari bezocht een delegatie van de Gemeente Gennep het GrensInfoPunt bij de Euregio Rijn-Waal.

 

Wethouder Peter Lucassen, Frank Pubben (fractievoorzitter D66/Euregioraadslid), Peter Toonen ( ambtelijk contactpersoon Euregio Rijn-Waal van de gemeente Gennep) en Linda van den Woldenberg (Coördinator Werkgeversbenadering Gennep/Werkgeversservicepunt Noord Limburg) spraken met projectcoördinator Alfred Derks en adviseur Carola Schroer over het service- en adviesaanbod van het GrensInfoPunt in Kleve.

 

De gemeente Gennep wil haar inwoners graag over de mogelijkheden om over de grens te werken en het adviesaanbod van het GrensInfoPunt in Kleve informeren. Vanuit het GrensInfoPunt bestaat er met name ook belangstelling voor de in Gennep gevestigde bedrijven en hun eventuele behoefte aan advies over grensoverschrijdend ondernemen.

 

Het GrensInfoPunt Rijn-Waal is een grensoverschrijdend samenwerkingsverband van organisaties, die elk hun eigen expertise inzetten om de vragen van grensgangers en ondernemers te beantwoorden. Verder informatie over het GrensInfoPunt Rijn-Waal kunt u nalezen op www.euregio.org/gip.


Gerelateerd/Ander nieuws

13-04/18

Hoe neemt u de grens waar? Vul de enquête in.

U woont of werkt in het programmagebied van INTERREG Deutschland-Nederland! Wij vragen u daarom om deel te nemen aan de enquête als organisatie of als burger.

12-04/18

10 nieuwe grensoverschrijdende routes voor de regio

Het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk heeft de opdracht gekregen om in het kader van het INTERREG-project Dynamic Borders samen met Niederrhein Tourismus GmbH en het Toeristisch Platform Maasduinen 10 nieuwe fiets- en wandelroutes te ontwikkelen voor de regio.

29-03/18

Nieuwe brochure: 30 veelgestelde vragen door werkgevers

„Kan ik een werknemer die in Nederland sociaal verzekerd is, in Duitsland laten werken?” Dat is een van de 30 vragen die het GrensInfoPunt Rijn-Waal in een nieuwe brochure beantwoordt. De titel: Werkgevers die inwoners van Duitsland in dienst willen nemen.