Euregio Rijn-Waal blijft bezorgd over de Duitse tolplannen

23-12/16


De Euregio Rijn-Waal is ondanks enkele veranderingen nog steeds bezorgd over het wetsvoorstel voor de infrastructuurafdracht voor personenauto´s. De infrastructuurafdracht blijft Europa-onvriendelijk.

 

De Euregio Rijn-Waal heeft daarom opnieuw haar bedenkingen schriftelijk medegedeeld aan de Duitse Bondsregering en de regering opgeroepen af te zien van de invoering van een volgens de Euregio Rijn-Waal discriminerende en bureaucratische tol.

 

De Duitse tolplannen zullen voor het Nederland-Duitse grensgebied grote nadelige gevolgen hebben. “Er wordt een nieuwe hindernis voor het lokale grensverkeer opgeworpen. De baan in Duitsland, die interessante stageplek bij dat Duitse bedrijf of recreatieve bezoeken aan het buurland worden een stuk minder aantrekkelijk. Het feit, dat nieuwe grensbarrières ontstaan, is in tegenspraak met de doelstellingen van de Euregio Rijn-Waal en de Europese Unie en is eveneens in tegenspraak met een verenigd Europa. Daarom hebben wij de bondregering verzocht om in deze vorm af te zien van de tolplannen”, aldus de Euregio Rijn-Waal.

 

Als het wetsvoorstel wordt aangenomen, moet in Duitsland zowel voor het gebruik van snelwegen alsook voor de zogenoemde Bundesstraßen betaald worden. In de grensregio´s hoeven buitenlanders niet te betalen voor het gebruik van de Bundesstraßen. Voor buitenlanders zijn meerdere vignetten voor korte en lange periodes gepland. De kosten zijn onder meer afhankelijk van de milieubelasting die het voertuig veroorzaakt.


Gerelateerd/Ander nieuws

28-03/24

Kreis Kleve intensiveert samenwerking met Euregio Rijn-Waal

Landrat Christoph Gerwers sprak met Euregio-secretaris Andreas Kochs en diens plaatsvervanger Heidi de Ruiter over de medische zorg in de grensregio.

27-03/24

Vacature Beleidsmedewerker (m/v/d) Euregio Rijn-Waal

De Euregio Rijn-Waal zoekt naar een parttime beleidsmedewerker (m/v/d) voor de PR en communicatie en het Euregionaal Forum Grensoverschrijdende Gezondheidszorg

26-03/24

Vacature Beleidsmedewerker GIS (m/w/d)

De Euregio Rijn-Waal is voor het Gemeenschappelijk Interreg-Secretariaat op zo kort mogelijke termijn op zoek naar versterking van het team en zoekt een Beleidsmedewerker (m/w/d).