Knallende kick-of voor "ROCKET"

02-09/16


Op 1 september, de dag dat in Cape Canaveral een raket spontaan explodeerde, liet de Duits-Nederlandse grensregio zien, prima in staat te zijn succesvol een raket te lanceren.

 

Ruim 100 vertegenwoordigers uit wetenschap, bedrijfsleven en overheid knutselden tijdens de kick-off van het INTERREG V A project “ROCKET” diverse raketten en lanceerden deze op de parkeerplaats van het Euregio-Forum in Kleve.

 

Het project ROCKET – Regional Collaboration on Key Enabling Technologies wil de motor zijn om de uitgebreide economische competenties op het gebied van de KETs in het Duits-Nederlandse grensgebied samen te brengen, uit te bouwen en om te zetten in een meetbare en toekomstgerichte economische ontwikkeling. KETs maken innovaties in verschillende toepassingsdomeinen mogelijk. ROCKET richt zich op drie maatschappelijke uitdagingen:
1. Gezondheid – KETs voor baanbrekende toepassingen in de gezondheidszorg

2. Energie – KETs voor innovatieve oplossingen voor energie-efficiëntie, energie-opslag, conversie en transport

3. Productie – KETs voor slimme, vernieuwende en efficiënte productieprocessen

ROCKET zal de tot nu toe beperkt aanwezige netwerken en samenwerking binnen de grensregio op het gebied van de KETs aanzienlijk en duurzaam verbeteren.

 

Hoewel er dus de komende jaren geen nieuwe raketten in het grensgebied gebouwd zullen worden, levert ROCKET niet alleen oplossingen voor diverse maatschappelijke uitdagingen maar eveneens een belangrijke stimulans voor de Euregionale economie.

 

Het project ROCKET  wordt mede mogelijk gemaakt door het EU-programma INTERREG Deutschland-Nederland, de provincies Gelderland en Overijssel, Het Ministerium für Wirtschaft, Energie, Industrie, Mittelstand und Handwerk van Nordrhein-Westfalen en de Niedersächsiche Staatskanzlei. Het project wordt begeleid door het Regionale Programmamanagement bij de Euregio Rijn-Waal.


Gerelateerd/Ander nieuws

08-04/24

Openbare aanbestedingsprocedure gestart

Tussentijdse evaluatie & stakeholderconsultatie

02-04/24

Europaparlementariƫr Jens Geier bezoekt de Euregio Rijn-Waal

Europarlementariƫr Jens Geier bracht op 25 maart 2024 een bezoek aan de Euregio Rijn-Waal. Hier sprak de heer Geier met Andreas Kochs, secretaris en Heidi de Ruiter, plv. secretaris van de Euregio Rijn-Waal.

28-03/24

Kreis Kleve intensiveert samenwerking met Euregio Rijn-Waal

Landrat Christoph Gerwers sprak met Euregio-secretaris Andreas Kochs en diens plaatsvervanger Heidi de Ruiter over de medische zorg in de grensregio.