Nauwere samenwerking brandweer Millingen en Kleve-Rindern

01-06/16


In de brandweerkazerne in Millingen aan de Rijn vond gisteren de kick-off van het INTERREG V project “Veiligheid zonder grenzen” plaats.

 

In het kader van dit projecten willen de brandweerkorpsen van Millingen aan de Rijn en Kleve-Rindern hun samenwerking, die al ruim 40 jaar bestaat, verder professionaliseren en verstevigen. Daarvoor worden gezamelijke opleidings- en bijscholingsactiviteiten ontwikkeld, vinden er regelmatig oefeningen plaats en worden de mogelijkheden voor een grensoverschrijdend brandweerteam onderzocht.

 

Tijdens de bijeenkomst werden er toespraken gehouden door burgemeester Slinkman van Berg en Dal, burgemeester Sonja Northing van Kleve, brandweercommandant Ignas Kamps en Kreisbrandmeister Reiner Gilles.

 

Ulrich Francken, plv. voorzitter van de Euregio Rijn-Waal, overhandigde Peter Heijmen, groepschef van de brandweer Millingen en Daniel Kuhnke, hoofd van de vrijwillige brandweer Kleve-Rindern een Euregio-plaquette als blijk van waardering voor dit geslaagde voorbeeld van grensoverschrijdende samenwerking.

De kick-off werd afgesloten met een zeer realistische oefening op het terrein van de voormalige werf in Millingen.

 

Het project “Veiligheid zonder grenzen” wordt in het kader van het INTERREG-programma Deutschland-Nederland met middelen uit het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRE) gecofinancierd.


Gerelateerd/Ander nieuws

27-03/24

Vacature Beleidsmedewerker (m/v/d) Euregio Rijn-Waal

De Euregio Rijn-Waal zoekt naar een parttime beleidsmedewerker (m/v/d) voor de PR en communicatie en het Euregionaal Forum Grensoverschrijdende Gezondheidszorg

26-03/24

Vacature Beleidsmedewerker GIS (m/w/d)

De Euregio Rijn-Waal is voor het Gemeenschappelijk Interreg-Secretariaat op zo kort mogelijke termijn op zoek naar versterking van het team en zoekt een Beleidsmedewerker (m/w/d).

25-03/24

Nieuwe online Tool voor de aanvraag van een KPF-subsidie

Voor aanvragers uit het Duits-Nederlandse Interreg-subsidiegebied is nu een gloednieuwe en gebruiksvriendelijke online-tool beschikbaar voor het aanvragen van subsidies uit het Kleinprojectenfonds (KPF).