Ontmoeting colleges Nijmegen en Duisburg

25-05/16


Op 24 mei jl. hebben de colleges van Nijmegen en Duisburg elkaar in Nijmegen ontmoet. Deze bijeenkomst was ten eerste bedoeld om het INTERREG IVA project ‘2+2+2=1’ officieel af te ronden. Daarnaast hebben de colleges de gelegenheid te baat genomen om samen een blik op de toekomst te werpen.

 

De focus lag hierbij op het nieuwe platform van de zes 100.000+steden in de Euregio Rijn-Waal. De thema’s die de ambtelijke kerngroep tot nu toe al heeft opgepakt zijn vluchtelingen, ontwikkelingen binnenstad en snelfietsroutes sluiten goed aan bij de wensen van de beide colleges en er wordt dan ook al met belangstelling uitgekeken naar de eerste resultaten / projectvoorstellen vanuit het platform.


Gerelateerd/Ander nieuws

28-03/24

Kreis Kleve intensiveert samenwerking met Euregio Rijn-Waal

Landrat Christoph Gerwers sprak met Euregio-secretaris Andreas Kochs en diens plaatsvervanger Heidi de Ruiter over de medische zorg in de grensregio.

27-03/24

Vacature Beleidsmedewerker (m/v/d) Euregio Rijn-Waal

De Euregio Rijn-Waal zoekt naar een parttime beleidsmedewerker (m/v/d) voor de PR en communicatie en het Euregionaal Forum Grensoverschrijdende Gezondheidszorg

26-03/24

Vacature Beleidsmedewerker GIS (m/w/d)

De Euregio Rijn-Waal is voor het Gemeenschappelijk Interreg-Secretariaat op zo kort mogelijke termijn op zoek naar versterking van het team en zoekt een Beleidsmedewerker (m/w/d).