Euregio-contactpersonen verkennen Renkum

22-06/18


Op 21 juni vond de jaarlijkse contactpersonendag van de Euregio Rijn-Waal plaats.

 

Ruim 20 lidgemeenten hadden zich voor deze bijeenkomst aangemeld om zo hun grensoverschrijdende contacten te versterken en de andere Nederlandse en Duitse gemeenten beter te leren kennen.

 

De dag begon in het gemeentenhuis van Renkum, waar wethouder Jasper Verstand de contactpersonen verwelkomde. Na een intensieve voorstelronde, waar al veel ideeën voor euregionale samenwerking en een betere communicatie naar voren kwamen, stonden diverse initiatieven op het gebied van mobiliteit en arbeidsmarkt op de agenda. Tony Krijnse-Locker en Maud de Groot, beide o.a. werkzaam voor de Gemeente Renkum, presenteerden het INTERREG-project E-bus 2020 en Conny Thijssen stelde het service-aanbod van het GrensInfoPunt voor. Het ochtendprogramma werd afgesloten met een korte vooruitblik naar INTERREG VI.

 

Het middagprogramma begon met een interessante rondleiding in de fabriek van Schut Papier, dat 400 jaar ervaring heeft met het maken van bijzondere papiersoorten. Het programma werd afgesloten met een bezoek aan het Renkums Beekdal. Dit voormalige bedrijven terrein is de afgelopen jaren heringericht als natuurgebied.  Na afloop was er nog ruimschoot de gelegenheid om met elkaar in gesprek te komen onder het genot van een hapje en drankje.

 

Kortom, een succesvolle en afwisselende dag, die zeker een bijdrage zal leveren aan een versterkte euregionale samenwerking.


Gerelateerd/Ander nieuws

28-03/24

Kreis Kleve intensiveert samenwerking met Euregio Rijn-Waal

Landrat Christoph Gerwers sprak met Euregio-secretaris Andreas Kochs en diens plaatsvervanger Heidi de Ruiter over de medische zorg in de grensregio.

27-03/24

Vacature Beleidsmedewerker (m/v/d) Euregio Rijn-Waal

De Euregio Rijn-Waal zoekt naar een parttime beleidsmedewerker (m/v/d) voor de PR en communicatie en het Euregionaal Forum Grensoverschrijdende Gezondheidszorg

26-03/24

Vacature Beleidsmedewerker GIS (m/w/d)

De Euregio Rijn-Waal is voor het Gemeenschappelijk Interreg-Secretariaat op zo kort mogelijke termijn op zoek naar versterking van het team en zoekt een Beleidsmedewerker (m/w/d).