Nederlandse stagiaires leren de Duitse werkcultuur kennen

13-06/18


Twee Nederlandse stagiaires van de gemeenten Gennep en Bergen hebben een snuffelstage bij de Duitse gemeente Weeze gelopen.

 

Tijn Houwen, van de gemeente Gennep en Stefan Vlijm van de gemeente Bergen hebben de kans benut om de Duitse gemeentelijke organisaties en werkcultuur te leren kennen.

 

Tijn Houwen heeft zich een week lang verdiept in verschillende grensoverschrijdende toeristische thema’s en projecten, zoals grensoverschrijdende fietsroutes. Stefan Vlijm heeft twee dagen meegelopen op het thema verkeer en verdiepte zich in de verkeerssituatie rondom Airport Weeze en de festivals die op het terrein gehouden worden.

 

Binnenkort zullen meer stagiaires aan de uitwisseling deelnemen.

 

Snuffelstages over de grens is een initiatief van 6 burgemeesters uit het INTERREG-project Dynamic Borders. De gemeenten Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Goch en Weeze werken grensoverschrijdend samen en zetten zich in voor de grensoverschrijdende thema’s toerisme, arbeidsmarkt en agrobusiness.

 

Foto(van links naar rechts): Georg Koenen (Fachbereichsleiter Ordnung & Soziales), Stefan Vlijm (Gemeente Bergen), Tijn Houwen (Gemeente

Gennep) en Khalid Rashid (Gemeinde Weeze).


Gerelateerd/Ander nieuws

27-03/24

Vacature Beleidsmedewerker (m/v/d) Euregio Rijn-Waal

De Euregio Rijn-Waal zoekt naar een parttime beleidsmedewerker (m/v/d) voor de PR en communicatie en het Euregionaal Forum Grensoverschrijdende Gezondheidszorg

26-03/24

Vacature Beleidsmedewerker GIS (m/w/d)

De Euregio Rijn-Waal is voor het Gemeenschappelijk Interreg-Secretariaat op zo kort mogelijke termijn op zoek naar versterking van het team en zoekt een Beleidsmedewerker (m/w/d).

25-03/24

Nieuwe online Tool voor de aanvraag van een KPF-subsidie

Voor aanvragers uit het Duits-Nederlandse Interreg-subsidiegebied is nu een gloednieuwe en gebruiksvriendelijke online-tool beschikbaar voor het aanvragen van subsidies uit het Kleinprojectenfonds (KPF).