Nederlandse stagiaires leren de Duitse werkcultuur kennen

13-06/18


Twee Nederlandse stagiaires van de gemeenten Gennep en Bergen hebben een snuffelstage bij de Duitse gemeente Weeze gelopen.

 

Tijn Houwen, van de gemeente Gennep en Stefan Vlijm van de gemeente Bergen hebben de kans benut om de Duitse gemeentelijke organisaties en werkcultuur te leren kennen.

 

Tijn Houwen heeft zich een week lang verdiept in verschillende grensoverschrijdende toeristische thema’s en projecten, zoals grensoverschrijdende fietsroutes. Stefan Vlijm heeft twee dagen meegelopen op het thema verkeer en verdiepte zich in de verkeerssituatie rondom Airport Weeze en de festivals die op het terrein gehouden worden.

 

Binnenkort zullen meer stagiaires aan de uitwisseling deelnemen.

 

Snuffelstages over de grens is een initiatief van 6 burgemeesters uit het INTERREG-project Dynamic Borders. De gemeenten Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Goch en Weeze werken grensoverschrijdend samen en zetten zich in voor de grensoverschrijdende thema’s toerisme, arbeidsmarkt en agrobusiness.

 

Foto(van links naar rechts): Georg Koenen (Fachbereichsleiter Ordnung & Soziales), Stefan Vlijm (Gemeente Bergen), Tijn Houwen (Gemeente

Gennep) en Khalid Rashid (Gemeinde Weeze).


Gerelateerd/Ander nieuws

09-08/18

De mooiste foto´s winnen – Fotowedstrijd Euregio Rijn-Waal

De Euregio Rijn-Waal is dit jaar weer op zoek naar creatieve fotografen die mee willen doen aan de jaarlijkse fotowedstrijd. Het thema is dit jaar “Het trefpunt in uw gemeente” en de wedstrijd staat open voor alle inwoners van de Euregio Rijn-Waal.

03-08/18

Vacature junior controller (m/v) First Level Control

U WERKT GRAAG IN EEN INTERNATIONALE OMGEVING? U BENT MEERTALIG? U WILT ZICH INZETTEN VOOR DE EUROPESE SAMENWERKING? Dan bent u wellicht de junior controller (m/v) First Level Control die wij voor ons team zoeken!

16-07/18

Bevrijdingsmuseum bouwt aan “historische” NL-D storyline

Het is voor het eerst dat een WO2 museum vakexperts uit twee landen (Nederland en Duitsland) bij elkaar heeft gebracht om de gezamenlijke geschiedenis van de 20ste eeuw onder de loep te nemen.