Nederlandse stagiaires leren de Duitse werkcultuur kennen

13-06/18


Twee Nederlandse stagiaires van de gemeenten Gennep en Bergen hebben een snuffelstage bij de Duitse gemeente Weeze gelopen.

 

Tijn Houwen, van de gemeente Gennep en Stefan Vlijm van de gemeente Bergen hebben de kans benut om de Duitse gemeentelijke organisaties en werkcultuur te leren kennen.

 

Tijn Houwen heeft zich een week lang verdiept in verschillende grensoverschrijdende toeristische thema’s en projecten, zoals grensoverschrijdende fietsroutes. Stefan Vlijm heeft twee dagen meegelopen op het thema verkeer en verdiepte zich in de verkeerssituatie rondom Airport Weeze en de festivals die op het terrein gehouden worden.

 

Binnenkort zullen meer stagiaires aan de uitwisseling deelnemen.

 

Snuffelstages over de grens is een initiatief van 6 burgemeesters uit het INTERREG-project Dynamic Borders. De gemeenten Bergen, Boxmeer, Cuijk, Gennep, Goch en Weeze werken grensoverschrijdend samen en zetten zich in voor de grensoverschrijdende thema’s toerisme, arbeidsmarkt en agrobusiness.

 

Foto(van links naar rechts): Georg Koenen (Fachbereichsleiter Ordnung & Soziales), Stefan Vlijm (Gemeente Bergen), Tijn Houwen (Gemeente

Gennep) en Khalid Rashid (Gemeinde Weeze).


Gerelateerd/Ander nieuws

13-06/18

Nederlandse stagiaires leren de Duitse werkcultuur kennen

Twee Nederlandse stagiaires van de gemeenten Gennep en Bergen hebben een snuffelstage bij de Duitse gemeente Weeze gelopen.

11-06/18

Euregioraad neemt resolutie aan over GrensInfoPunten

Tijdens de Euregioraadsvergadering op 7 juni in Wageningen heeft de Euregioraad unaniem een resolutie aangenomen, die het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) en de deelstaat Nordrhein-Westfalen oproept tot financiering van de GrensInfoPunten.

08-06/18

Burgemeester Agnes Schaap verkozen tot lid Dagelijks Bestuur

Tijdens de Euregioraadsvergadering van donderdag 7 juni in het gemeentehuis van Wageningen is Agnes Schaap, burgemeester van Renkum, benoemd tot lid van het Dagelijks Bestuur van de Euregio Rijn-Waal.