Haagse studenten op werkweek in Duitsland

29-05/18


Ca. 25 Studenten van de Haagse Hogeschool brachten vandaag een bezoek aan de Euregio Rijn-Waal in het kader van de module International Experience van hun opleiding Bedrijfskunde.

 

Het programma begon met een inleidende presentatie over de Euregio Rijn-Waal en het INTERREG-programma Deutschland-Nederland. Vervolgens lichtte Khalid Rashid van de gemeente Weeze het INTERREG-project Dynamic Borders toe. Binnen dit project werken zes grensgemeenten samen op het gebied van agrofood, toerisme en arbeidsmarkt. Het bezoek werd afgesloten met een korte discussieronde over de EU en grensoverschrijdende samenwerking.

 

Het bezoek aan de Euregio Rijn-Waal is onderdeel van een één week durende studiereis naar Nordrhein-Westfalen. Op het programma staan verder bedrijfsbezoeken (o.a. Bayer en ThyssenKrupp) en een bezoek aan de Landtag in Düsseldorf.


Gerelateerd/Ander nieuws

28-03/24

Kreis Kleve intensiveert samenwerking met Euregio Rijn-Waal

Landrat Christoph Gerwers sprak met Euregio-secretaris Andreas Kochs en diens plaatsvervanger Heidi de Ruiter over de medische zorg in de grensregio.

27-03/24

Vacature Beleidsmedewerker (m/v/d) Euregio Rijn-Waal

De Euregio Rijn-Waal zoekt naar een parttime beleidsmedewerker (m/v/d) voor de PR en communicatie en het Euregionaal Forum Grensoverschrijdende Gezondheidszorg

26-03/24

Vacature Beleidsmedewerker GIS (m/w/d)

De Euregio Rijn-Waal is voor het Gemeenschappelijk Interreg-Secretariaat op zo kort mogelijke termijn op zoek naar versterking van het team en zoekt een Beleidsmedewerker (m/w/d).