Succesvolle première Euregionale Logistiekwedstrijd Ler(n)ende E

28-02/18


Leerlingen van zes ROC's in Nederland en tien Berufskollegs in Duitsland hebben op 20 en 21 februari deelgenomen met vijftig enthousiaste leerlingen aan de Euregionale Logistiekwedstrijd 2018 in Kalkar in Duitsland.

 

Ler(n)ende Euregio is initiatiefnemer van deze eerste ‘grensoverschrijdende’ logistiekwedstrijd. Ler(n)ende Euregio heeft vijftig leerlingen van mbo niveau 2/3 en niveau 4 uitgenodigd van ROC’s en Berufskollegs in de Euregio voor deze uitdagende wedstrijd op de logistieke vakbeurs Trans-Log-Intermodal in de beurshal van Kalkar. Centraal staat dat Duitse en Nederlandse leerlingen elkaar ontmoeten en dat ze samen hun logistieke vaardigheden verbeteren. Niveau 2/3 voert tijdens de tweedaagse zes logistieke opdrachten uit op een parcours op de beursvloer. Van een order overdragen tot het omslaan van twee munten met een heftruck. De deelnemers worden door een vakjury beoordeeld op veiligheid, precisie en tijd. De leerlingen van niveau 4 krijgen een uitdagende en gecompliceerde logistieke opdracht die ze in teams moeten uitvoeren en presenteren. Deze wedstrijd is een fantastische praktijktraining in een uitdagende setting die scholen zelf vaak niet kunnen bieden. Peter Smith, leraar Deltion College: “Dit evenement is een prachtig voorbeeld van hoe we als scholen meer kunnen laten zien hoe breed en afwisselend het logistieke beroep is. Deze wedstrijd verleidt leerlingen uit Nederland en Duitsland spelenderwijs het logistieke vak te leren kennen. Door het spel worden ze enthousiast en is taal helemaal geen drempel meer.”

 

Winnaars

Eén team van niveau 4 en één team van niveau 2/3 heeft de eerste prijs gewonnen.

 

Niveau 4:

Alexander Uhlendorf (BK Essen)

Jonas Lau (BK Duisburg)

Sven Ballast (ROC Twente)

Jesper Klaassen (Deltion College)

Frank Hammink (Aventus)

 

Niveau 2/3:

Jonas Geißler (BK Krefeld)

Kim Ahlers (BK Bochholt)

Florian Mähler (BK Viersen)

Koen te Lintelo (ROC Twente)

Mark Alberts (Deltion College)

Andre Dettey (Aventus)

 

Ler(n)ende Euregio

De Ler(n)ende Euregio is een laagdrempelig middelbaar beroepsscholennetwerk in de Duits-Nederlandse Euregio dat al twintig jaar doet wat het belooft. Zij ontwikkelen Euregionale competenties bij jongeren op een middelbare beroepsopleiding in de grensregio met het doel dat zij om kunnen gaan met klanten, collega’s en opdrachtgevers in Nederland en Duitsland. De Ler(n)ende Euregio wordt gefinancierd uit Europese middelen (Interreg V) met bijdragen van de scholen zelf, de provincies Gelderland, Noord-Brabant en Overijssel en de deelstaat Nordrheinwestfalen en Niedersachsen. Voor meer informatie over (deelname aan) projecten: http://www.lerende-euregio.com/


Gerelateerd/Ander nieuws

27-03/24

Vacature Beleidsmedewerker (m/v/d) Euregio Rijn-Waal

De Euregio Rijn-Waal zoekt naar een parttime beleidsmedewerker (m/v/d) voor de PR en communicatie en het Euregionaal Forum Grensoverschrijdende Gezondheidszorg

26-03/24

Vacature Beleidsmedewerker GIS (m/w/d)

De Euregio Rijn-Waal is voor het Gemeenschappelijk Interreg-Secretariaat op zo kort mogelijke termijn op zoek naar versterking van het team en zoekt een Beleidsmedewerker (m/w/d).

25-03/24

Nieuwe online Tool voor de aanvraag van een KPF-subsidie

Voor aanvragers uit het Duits-Nederlandse Interreg-subsidiegebied is nu een gloednieuwe en gebruiksvriendelijke online-tool beschikbaar voor het aanvragen van subsidies uit het Kleinprojectenfonds (KPF).