Festival “Over Grenzen van Gelderland” op zoek naar activiteiten

19-02/18


De Coöperatie Erfgoed Gelderland organiseert dit jaar voor de vijfde keer een Gelders erfgoedfestival. Het samenwerkingsverband van meer dan 100 erfgoedorganisaties in de provincie Gelderland richt zich dit maal op het thema grenzen en op de betekenis daarvan voor de geschiedenis van Gelderland.

 

Gelderland kent vanouds veel binnen- en buitengrenzen: denk aan de grenzen van kwartieren en landgoederen, aan de rivieren die lastige barrières vormden, maar ook aan taalgrenzen of aan de grens tussen protestantse en katholieke gebieden.  Over Grenzen van Gelderland laat het publiek op een laagdrempelige manier kennismaken met Gelderse grensverhalen via theater, pop-uptentoonstellingen, wandel- en fietsroutes, lezingen en nog veel meer! Alle activiteiten zijn te vinden in de agenda op www.erfgoedfestival.nl.

 

Meedoen?

Wilt u tijdens het erfgoedfestival een publieksactiviteit organiseren? Meldt u zich dan als (potentiële) deelnemer. U wordt dan uitgenodigd voor inspiratiebijeenkomsten en workshops. Coöperatie Erfgoed Gelderland houdt u eveneens op de hoogte van de voortgang van de plannen en kan u desgewenst ondersteunen met advies en mogelijk met een kleine financiële bijdrage (onder voorbehoud).

 

Gezien het thema nodigen de organisatoren dit keer nadrukkelijk ook organisaties uit het vroegere Overkwartier van Gelre en organisaties aan de andere zijde van de provincie- en landsgrens uit om mee te doen. Daar hoort Duitsland natuurlijk ook bij.  Verenigingen die zich bij het festival willen aansluiten vinden meer informatie op www.erfgoedfestival.nl. De informatie zal binnenkort ook in het Duits worden aangeboden.


Gerelateerd/Ander nieuws

27-03/24

Vacature Beleidsmedewerker (m/v/d) Euregio Rijn-Waal

De Euregio Rijn-Waal zoekt naar een parttime beleidsmedewerker (m/v/d) voor de PR en communicatie en het Euregionaal Forum Grensoverschrijdende Gezondheidszorg

26-03/24

Vacature Beleidsmedewerker GIS (m/w/d)

De Euregio Rijn-Waal is voor het Gemeenschappelijk Interreg-Secretariaat op zo kort mogelijke termijn op zoek naar versterking van het team en zoekt een Beleidsmedewerker (m/w/d).

25-03/24

Nieuwe online Tool voor de aanvraag van een KPF-subsidie

Voor aanvragers uit het Duits-Nederlandse Interreg-subsidiegebied is nu een gloednieuwe en gebruiksvriendelijke online-tool beschikbaar voor het aanvragen van subsidies uit het Kleinprojectenfonds (KPF).