EUREGIO-Runtime Hardloopkalender 2018

21-12/17


Precies op tijd voor de jaarwisseling zal tijdens de Sylvesterlauf in Pfalzdorf de 19de editie van de RUNTIME Laufkalender/Loopgids 2018 worden gepresenteerd.

 

32 Nederlandse en Duitse hardloopverenigingen onderhouden ook op deze manier hun sportieve contacten. De loopkalender wordt door de Euregio Rijn-Waal in samenwerking met actieve sporters ondersteunt.

De flyer is aantrekkelijk en praktisch vormgegeven, vindt in elk kantoor of clubhuis een plek en past in elke sporttas. In een oogopslag zien de sporters alle belangrijke informatie als naam van het event, datum en locatie. Op de website www.runtime-euregio.de/ vindt men dan alle verdere details over de bijeenkomsten.

 

Het grensoverschrijdende karakter van de kalender levert meer aandacht op voor de hardloopsport aan weerszijden van de grens. Sport verbroedert, brengt samen en schept een band. Het gezamenlijk sporten stimuleert grensoverschrijdende ontmoetingen door beweging. Zo worden in totaal meer dan 70.000 sporters bereikt.

 

De kalender bevat informatie over 32 hardloopevents in het werkgebied van de Euregio Rijn-Waal en wordt mede mogelijk gemaakt door het EU-programma INTERREG-Deutschland-Nederland van de Euregio Rijn-Waal. De Runtime-organisatoren zijn voortdurend in contact met de verenigingen. Alle gegevens worden regelmatig geactualiseerd. Nieuw op de kalender zijn dit jaar vier loopevents: Klever Lichterlauf (D), Groesbeekse Looptour (NL), Maasduinenloop (NL), Warm-Up Düffelward (D) – en twee triathlon-events:Herbrand NiederrheinTriathlon (D) en GochNess Thriathlon (D).

 

De kalender is in een oplage van 10.000 stuks verschenen en is verkrijgbaar tijdens de diverse hardloopwedstrijden, bij de Euregio Rijn-Waal, sportverenigingen en andere openbare gelegenheden. Op de homepage van www.leichtathletik-nuetterden.de  of www.taf-timing.de en www.runtime-euregio – is de kalender ook online beschikbaar en kan geprint worden.


Gerelateerd/Ander nieuws

28-03/24

Kreis Kleve intensiveert samenwerking met Euregio Rijn-Waal

Landrat Christoph Gerwers sprak met Euregio-secretaris Andreas Kochs en diens plaatsvervanger Heidi de Ruiter over de medische zorg in de grensregio.

27-03/24

Vacature Beleidsmedewerker (m/v/d) Euregio Rijn-Waal

De Euregio Rijn-Waal zoekt naar een parttime beleidsmedewerker (m/v/d) voor de PR en communicatie en het Euregionaal Forum Grensoverschrijdende Gezondheidszorg

26-03/24

Vacature Beleidsmedewerker GIS (m/w/d)

De Euregio Rijn-Waal is voor het Gemeenschappelijk Interreg-Secretariaat op zo kort mogelijke termijn op zoek naar versterking van het team en zoekt een Beleidsmedewerker (m/w/d).