Lezingen "Water als Wapen op 22 en 29 mei

22-05/2018


Wasserburg Rindern en Kerk in Driel

Op dinsdag 22-05-2018 in de Wasserburg Rindern te Kleve als ook op dinsdag 29-05-2018 in de kerk te Driel waar het Polen-infocentrum gevestigd is, geeft dhr. Ferdinand van Hemmen, landschapshistoricus en schrijver van het boek “Ooievaar brengt zonvloed” een lezing.

 

Op aansprekende, meeslepende en boeiende wijze zal het publiek kennis maken met het gebeuren in WO II, waterbeheersing en de relatie met de actualiteit.

Voor meer informatie: www.liberationroute.nl of www.exodushuissen.nl

 

De lezingen zijn onderdeel van het People to People Project "Water als Wapen". Dit project houdt zich bezig met de betekenis van het rivierenlandschap in de regio Niederrhein/Nederrijn. Aan de ene kant ligt de focus op het verleden omdat toen middels ontploffing van de dijken tijdens de tweede wereldoorlog water doelgericht als wapen werd ingezet. Aan de andere kant is het hoogwatergevaar nog steeds actueel en kent geen grenzen. Activiteiten zijn o.a.: projecten met scholieren, ontmoetingen van historische verenigingen, verschillende presentaties, plaatsen van luisterkeien op historisch relevante plekken, ontwikkelen van een fietsroute, en de realisatie van zogenaamde "tweede wereldoorlog arrangementen".

 

De Euregio Rijn-Waal ondersteund het project “Water als wapen” in het kader van „People to People“ met middelen van het EU-programma Deutschland-Nederland.

 

Foto: Exodus Comité Huissen