Fototentoonstelling „Kijk wild en denk lenig“ in de Lindenberg

14-06/2017


De Lindenberg, Ridderstraat 23, Nijmegen

Van 14.06.2017 t/m 09.07.2017 vindt de tentoonstelling “Kijk wild en denk lenig” in het kader van het project “Corrie en Joseph” in de Lindenberg, Ridderstraat 23, in Nijmegen plaats.

 

Doel van het project “Corrie en Joseph” is, het cultureel erfgoed aan weerszijde van de grens dichter bij de burger te brengen. Scholieren, studenten en volwassenen maken kennis met het cultureel erfgoed uit Nederland (Spakenburgse Klederdracht) en Duitsland (Joseph Beuys). Zowel scholieren alsook studenten en volwassenen ontdekken dat je de klederdracht uit Spakenburg kunt verbinden met de idealen van Bauhaus en Beuys, de mode van Vivienne Westwood en de kleding van Lady Gaga.

 

De grensoverschrijdende samenwerking bestaat o.a. uit een scholierenuitwisselingsprogramma, waarbij de scholieren zich gezamenlijk verdiepen in de bovengenoemde tradities en deze kunstzinnig verwerken. De bovengenoemde fototentoonstelling maakt deel uit van het project.

Aan het project nemen de Nijmeegse scholen Kandinsky College en het Stedelijk Gymnasium en de scholen Freiherr vom Stein Gymnasium en Konrad Adenauer Gymnasium uit Kleve deel.

 

Verdere informatie over de tentoonstelling in het kader van het project “Corrie en Joseph” vindt u op de website van de Lindenberg.

 

De Euregio Rijn-Waal ondersteunt het project “Corrie en Joseph” in het kader van „People to People“ met middelen van het EU-programma Deutschland-Nederland.